Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Artık Onların da Kan Bankası Var (22/10/2007)

Türkiye’deki ilk ve tek hayvan kan bankası, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde kuruldu.

Veteriner Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Arslan, evcil hayvanların tedavilerinde kullanılmak üzere hayvan kan bankasına çok uzun zamandan beri ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Doç. Dr. Arslan, sahiplerinin rızasıyla kan verici olan hayvanlardan alınan kanların, "kan hücreleri" ve "plazma" olarak ayrılıp, uygun ortamlarda saklandığını ve ihtiyaç duyulduğunda kullanıma sunulduğunu belirtti. Hayvan severlerin bu projeye destek vermesinin önemine işaret eden Doç. Dr. Arslan, "Proje kapsamında evcil hayvan kan bankasına katkıda bulunanların köpekleri, ücretsiz olarak sağlık taramasından geçirilecek, kan grupları belirlenecek" dedi. Köpeklerde kan gruplarının DEA ile nitelendirildiğini söyleyen Arslan "DEA 1.1 ve DEA 1.2 negatif"in köpekler için genel verici kabul edildiğini bildirdi.

Bir bağış dört hayvanı kurtarıyor

Bir seferde yapılan kan bağışı ile dört hayvanın hayatının kurtarılabiliyor. Kan vermenin köpeğin oyun, tırmanma, koşma gibi normal aktivitelerini sürdürmesini engellemeyiyor.

Kedilerde 3 grup bulunuyor

KEDİLERİN de, A, B, AB olmak üzere 3 kan grubuna sahip olduklarını ifade eden Doç. Murat Arslan, "Kedilerin çoğunun kan grubunun A olması uygunsuz kan nakli ihtimalini düşürüyor. Ancak İran, İngiliz kısa tüylü, Himalaya gibi bazı önemli ırklar daha çok B grubundalar" diye konuştu.

Tüm Duyuru ve Haberler