Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Üsküdar Barınağından Haberler

19/09/2007 Hayvan Severlerin Barınağımızı Ziyareti


Geçtiğimiz hafta birkaç hayvan sever bir araya gelip Üsküdar Barınağını ziyaret ettiler. İşte onların dilinden barınağımız ve hayvanlarımız hakkındaki düşünceleri. Barınaklardaki minik dostlarımız hepimizin. Lütfen onları ihmal etmeyelim.




Mehmet Ali Küçükkara; Öylesine güzel bir yer ki Üsküdar Barınağı, o kadar etkileyici ki hep orada olmak istiyorsunuz ve insan olmaktan utanıyorsunuz. O canlara nasıl kıyıldığını anlamıyorsunuz, herkesin muhakkak gidip görmesi gereken bir yer.


Ayşegül Hanım; Sokak köpeği olmak onun hatası değildi. Uzun tüyleri ve dik kulaklarının olmayışı da… Yoldan karşıya geçerken tasmasından birinin onu yönlendirememesi de…

Ya da uzun tüyleri ve dik kulaklara sahip olduğu halde adını hayvan sever olarak nitelendiren, aslında hayvan sever değil de hayvan kovar insanların eline düşmek de onun suçu değildi.

Tek bir mutlu son vardı sadece… Ölüm korkusu olmadan, kötü insanlardan uzak, temiz, güvenilir bir yerde BARINMAK. Barınak onların sıcak bir yuva ile buluşmadan ya da ölümle tanışmadan önceki son adresleriydi. Ve bu barınaklar bizim de onlara yardımda bulunabileceğimiz tek yer. Her zaman iyilik yapalım. Onlar için ve en önemlisi vicdanımız için…


Neşe Öztürk; Öncelikle Üsküdar barınağı yetkilisi Asude Ustaoğlu’na kendi adıma çok teşekkür ederim. İçeri adım attığımızdan itibaren diğer barınaklarla aradaki fark hemen fark ediliyordu. Köpekler daha huzurlu, sakin ve sağlıklı gözüküyordu. Hasta olanlar da vardı ama ellerinden geleni yaptıkları belli. Haftanın her günü çalışan veterinerleri var. Asude Hanımın gayretleri olmasa böyle olamazdı.

Acil ihtiyaçları sevgi, sevgi ve sevgi! Bunun yanında giderken yanınızda biraz mama, dezenfektan, deterjan, kış için yatak, battaniye, gazete, ilaç götürebilirseniz tabi ki hiç fena olmaz. Ne kadar mutlu gözükseler de sıcak bir yuva gibisi olamaz. Gidip onları görün, sevin, sahiplenin, sahiplendirin.


Ayhan EGE; Yine hayvan sever kişiler ile bir barınak gezisinde bir aradaydık. Üsküdar barınağındaki hayvanlar gerçekten Asude Hanımın sayesinde çok iyi durumlar. Köpekler kafesler sıkış tıkış değiller çoğu çimenlik alanlarda ve sağlıklı. Hasta olanlarda ayrı bölmelerde ve ayrı ayrı kafeslerde, birinin hastalığı bir diğerine geçmiyor. Her şey olması gerektiği gibi! Bizi yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarıma ve Üsküdar barınağı gönüllüsü Asude Hanıma çok çok teşekkürlerimi sunuyorum. Yine geleceğiz.


Esra Şengülen ve Okan Ünsür; Barınaklardaki canlar insanın içini acıtıyor. Özellikle hasta, sakat, yaşlı ve evden atılmış olanları... Gözlerimizde yaşlarla sevdik her birini. Kimine ellerimiz yetişemedi, parmaklıkların arkasında kaldılar. Ama hepsinin gözlerini gördük. Sırtında tasmasıyla sokağa atılıverilenleri, belki sahibine benzettiğinden daha bir hevesle bize kendini sevdirenleri... Onlar dertlerini anlatıyorlar da, acaba biz onları dinlemeye, insanlıktan çıktığımızın böylesine yüzümüze vurulmasını duymaya hazır mıyız? Barınaklarda sağlıklı hayvanların olmayacağı, tüm güzel gözlülerin sahipli olacağı günler dileğiyle.


Ayşe Doğan; Üsküdar Barınağı ziyaretini kızlarım sayesinde öğrendim. İlk defa barınak ziyaretinde bulunacağım için giderken çok heyecanlıydım. Hep içim kaldırmaz üzülürüm diye gitmiyordum, kızlarım zorladılar, iyi ki zorlamışlar.

Evet, üzülüyorsunuz... Evet, içiniz dayanmıyor. Fakat en azından birinin başını, diğerinin patisini okşamış olmanın onlarda yarattığı sevinci görüyorsunuz. Pek çok köpek bir arada, hepsi üzgün, mutsuz... İçlerinden en azından sahip bulma şansı olanların fotolarını çekip sitelerde yayınladık. Kızımın verdiği bir ilan sonucunda orada bulunan bir rott yavrusu sahip buldu, çok sevindik. Belki bir sonraki gidişimizde de bir başkasının sahip bulmasına yardımcı olma sevincini yaşarız, kim bilir?

Gidelim arkadaşlar, içimiz kaldırmaz demeyelim gidelim. Gözümüzün içine bakan, beni sev diyen, tek beklentisi sevgi olan canım dostlarımızı ziyaret edelim. Hep deriz ya bazıları şanslı doğar, bazıları şansız... Kim bilir belki ziyarete giden birileri onların şansı olur.


Tüm Üsküdar Barınağı Haberleri