Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Türküler

Aşık Çiftgöz

Ne Diyorsun Öyle Sen (20. Türkü)


Birden bire Çiftgöz’e neler olduğunu anlayamayan Çakır ilkin çok şaşırır, sonra da kendisini toparlayıp bu kediden adam olmayacağını (Koca demek istedim sanırım) hemen anlar. Kararını verip, lafı fazla uzatmaz.



Ne diyorsun öyle sen
Aklını mı kaçırdın
Birden ne oldu sana
Niye böyle şaşırdın

Hani bana âşıktın
Ne biçim aşk bu böyle
Ben mi seni şımarttım
Niye değiştin söyle

Çok yanlış yaptığını
Sanırım biliyorsun
Şimdi doğru buradan
Sokağa gidiyorsun

Ah zavallı erkekler
Neden iyilik bilmez
Hemen de şımarırlar
Yüz vermeye hiç gelmez

Şimdi at şunu abla
Fırlat sokağa gitsin
Böyle aşk olmaz olsun
Bu aşk burada bitsin



Not: Büyük aşklar sonunda hep ayrılıkla biter. Ben bunun büyük bir aşk olmasını düşündüğümden, yazar olarak sonunu böyle bitirmek istedim. Kerem ile Aslı, Leyla ile Mecnun, Romeo ve Julyet ve diğerlerinin aşkını ayrılıklar büyük yapmıştır. Belki adam olur da büyük aşk yaşar Çiftgöz keratası!.. Ayrıca, Van’lılardan da çok özür dilerim. Çiftgöz oralı olduğu için yapmamıştır böyle bir kelekliği; erkeklerin huyu budur, kolay sahip olma onları şımartır. Diyeceksiniz ki bir erkek olarak bayanlara kopya veriyorsunuz? Sanmam, bayanlar zaten biliyorlar bunun böyle olduğunu… Çakır her ne kadar bayan olsa da, kedi olduğundan saf bir yanı var ne de olsa...

Bir başka not: Bu aşk sürdü mü acaba diye düşünüyorum. Çiftgöz gerçekten aşık ise ölümüne asılması gerekirdi bu işe. Değilse sokaklarda kendine göre bir kız bulup unutmuştur Çakır’ı. Araştırma halindeyim, bu aşkın sonunu ben de merak ediyorum, eğer öğrenebilirsem yazmayı düşünüyorum.


Bu hikaye Minik Pati’nin hayvan dostu okurlarına saygıyla adanmıştır.

Tüm Aşık Çiftgöz Türküleri