Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Hukuk Köşesi

Camdaki kuş yemi şikayeti


Alt kattaki komşum kuşlar için cama bıraktığım kuş yemi yüzünden kuşların cama geldiğini, çok fazla gürültü ve pislik yaptıklarını söylüyor ve sürekli bizi yöneticiye şikayet ediyor. Bizim camlarımızda en ufak bir pislik yok, zaman zaman camdan alt katın camına da bakıyorum. Kesinlikle kuşlar camlara pislik yapmıyorlar. Kendisi çamaşırlarını içeriye değil, balkonundan uzanan demirlerin arasına bağladığı çamaşır ipine asıyor ve kuşların çamaşırlarını kirlettiğini söylüyor. Bu konu yüzünden sürekli beni rahatsız ediyor. Beni bu konuda daha fazla rahatsız etmemesi için ne yapabilirim?


Yanıt:

Aslında rahatsız etme davranışının niteliği suç değilse hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Acı fakat gerçek bir itiraf: Bu durum hayvanlar menfaatine kanunun çok iyi bir dolanmasıdır.

1. Evde hayvan beslemiyorsunuz, bu durumda tespiti olanaksız ve uzaklaştırılması mümkün değil.

2. Üçüncü kişilere sürekli daimi rahatsızlık yok çünkü kuşlar yemek verince gelir bitince genelde giden türden varlıklar olup herhangi bir sürekliliğinin de tespiti çok kolay olmamaktadır. Fakat konu ciddi boyutlara varmış ise komşuluk hukuku hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir.

Yanıtlayan: Av. Şafak HERDEM


ÖNEMLİ UYARI: Yöneltilen sorulara verilen cevaplar olayın yargısal sürece taşınması halinde hiçbir şekilde teminat ve güvence olarak kabul edilmemelidir. Her somut olayın kendine has oluş ve gelişimi göz önüne alınmalı, yargılamanın usul ve esasa ilişkin kuralları çerçevesinde, bir uzman desteğine gereksinim olduğu unutulmamalıdır.

Avukat Şafak Herdem'e sorularınızı iletmek için tıklayınız.

Tüm Hukuk Köşesi Haberleri