Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Hukuk Köşesi

Parkta yaşayan köpekler hakkında


Uzun süredir oturduğumuz mahallenin parkında baktığımız aşılı ve kısır sokak köpeklerimiz son günlerde birileri tarafından insanlığa yakışmayacak şekilde çok ağır biçimde işkence görüyorlar. Emniyete bu durumu bildirdik ancak 20 gündür bir çözüm bulamadık. Hayvanları oradan uzaklaştırmamız mümkün değil. Belediye zaten parklara köpek giremez tabelaları ile uğraşıyor dolayısı ile yardımcı olmuyor. 24 saat parkta nöbet tutmamız da ne yazık ki mümkün değil. Basına haber verdik belki dikkat çekeriz bu konuya diye ama kimseler gelmedi. Bu hayvanlara bu denli zarar veren caniler yarın öbür gün bizlere de benzer işkenceleri yapabilir. Bunu daha başka nasıl anlatabilirim insanlara, hukuksal anlamda ne yapmalıyım? Yardımcı olabilir misiniz?


Yanıt:

Bu tür olaylarda maalesef kamuyou yaratılmadığı sürece etkili sonuçlar alınamamakta. O bakımdan bir kamuoyu yaratamamış olsanız dahi başvurularınızı uzman bir kişi aracılığı ile yapmanız ilk tavsiyemdir. Bu konuya ilişkin başlıca başvuru merci Belediyeler, Hayvanları Koruma Kurulu, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’dür. Başvurunuzu yazılı yapmanız son derece önem arz etmektedir.
Yanıtlayan: Av. Şafak HERDEM


ÖNEMLİ UYARI: Yöneltilen sorulara verilen cevaplar olayın yargısal sürece taşınması halinde hiçbir şekilde teminat ve güvence olarak kabul edilmemelidir. Her somut olayın kendine has oluş ve gelişimi göz önüne alınmalı, yargılamanın usul ve esasa ilişkin kuralları çerçevesinde, bir uzman desteğine gereksinim olduğu unutulmamalıdır.

Avukat Şafak Herdem'e sorularınızı iletmek için tıklayınız.

Tüm Hukuk Köşesi Haberleri