Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Hukuk Köşesi

Kazada Yaralanan Köpeğin Masrafları Hk.


Beldemizde geçen hafta küpeli bir sokak köpeğimize çarpıp olay yerinden ayrılan şahıs ile ilgili suç duyurumuzu Çevre Müdürlüğü, Valilik ve Savcılığa yaptık. Beldenin Jandarma birimi plakadan şahsı teşhis etme konusunda bize yardımcı oldu. Olay ile ilgili 30 kadar görgü tanığı da dilekçemize eklendi. Bugüne kadar bu gibi vakalarda kabahatler kanununa göre ceza kesiyor yetkililer.

Ancak bizler bu arada sokak köpeğimizin ameliyat ve post bakım (halen devam ediyor) masraflarını yüklenmiş durumdayız ve bunları da suçu işleyen şahıstan hukuki yollar ile nasıl talep edebiliriz. (Şahıs ile telefonda görüştük, malesef kendisi öğretmen olup memur maaşı ile bu konuda yardımcı olamayacağını beyan etti bizlere. Anlayacağınız konuyu anlaşarak tatlıya bağlayamadık!) Doktor rapor, film ve fatura elimizdedir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar.


Yanıt

İlgili şahsa karşı hukuk ( tazminat) davası açabilir veya doğrudan icra takibinde bulunabilirsiniz. İcra takibinin itiraz ile durması halinde yine ya itirazın iptali ya da alacak/tazminat davası açabilirsiniz. Konunun teknik boyutları ve davalar hakkında bir meslektaşıma başvurmanızı tavsiye ederim. Fakat aklıma takılan bir başka noktada sizin hayvanın sahibi olmamanızdan dolayı hayvana ilişkin masrafları talep hakkınızın olup olmadığı… Yani husumet yöneltme, dava hakkınızın bulunup bulunmadığı, bu konuda da tavsiyem, ivedilikle hayvanı sahiplenmeniz ve bunu karnesi ile tevsik edebilmeniz.
Yanıtlayan: Av. Şafak HERDEM


ÖNEMLİ UYARI: Yöneltilen sorulara verilen cevaplar olayın yargısal sürece taşınması halinde hiçbir şekilde teminat ve güvence olarak kabul edilmemelidir. Her somut olayın kendine has oluş ve gelişimi göz önüne alınmalı, yargılamanın usul ve esasa ilişkin kuralları çerçevesinde, bir uzman desteğine gereksinim olduğu unutulmamalıdır.

Avukat Şafak Herdem'e sorularınızı iletmek için tıklayınız.

Tüm Hukuk Köşesi Haberleri