Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Sağlık Köşesi

Kedilerde Gebelik Döneminde Beslenme

Kedilerde gebelik süresi ortalama 60 gündür. Gebeliğin ilk haftalarında genellikle kilo gelişimi gözlenmez. Üçüncü ve dördüncü haftalardan itibaren bazen geçici kusma ve iştahsızlık görülebilir. Bu durum bir iki haftadan fazla sürmez.

Gebeliğin ikinci kısmında, yani birinci ayından sonra beslenmesine daha çok dikkat edilmelidir. Diyetinde protein ve karbonhidrat miktarı arttırılmalıdır. Yavru maması, süt ve peynirle bunlar temin edilebilir. Artan vitaminin ve minerallerin madde ihtiyacı da (özellikle kalsiyum) ayrıca takviye edilmelidir.

Ancak unutulmamalıdır ki yetersiz ve dengesiz beslenme kedinin ve yavrularının sağlığını ne kadar olumsuz etkilerse, aşırı beslenme sonucu kilo alımı da o kadar olumsuz etkiler. Doğru olanı günlük yiyeceği miktarı üç öğüne bölmektir.

Sağlıklı geçen bir gebeliğin iyi bir doğumla sonlanması dileğiyle...

06/04/2007
Vet. Hekim Halide Demiray
Kızılelma Veteriner Kliniği

Tüm Sağlık Köşesi Yazıları