Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Tuzla Rehabilitasyon Merkezinden Haberler

24/02/2008 Can Dostum


"Öyle miydi, böyle miydi?" derken Can Dostum herkesin gündeminde ciddi bir yer tuttu. Proje yaz ayı ortalarında Med yapım'dan Arzu Hanım kanalıyla Deniz Hanım'a iletildiğinde ben İstanbul dışındaydım. Deniz Hanım telefonda fikrimi sorduğunda açıkçası itiraz etmiştim. "hangi yapım şirketi, hangi eğitmen, nerede kalacaklar, kavram ne, mesajlar neymiş, vs."

O da bana itiraz etmişti; "Siz orada, ben burada tek başıma... Hiç olmazsa insanlar "Barınak" denen yerlerin varlığından haberdar olur, kabul edelim." dediğinde "tamam, pekâlâ" dedim, tüm sorumluluğu Sevgili Deniz Hanıma yıkarak.

Aylar süren konuşmalar, yazışmalar, ziyaretler, gece karanlığında buluşmalar derken... Hep birlikte ilk yayını izledik.



Sonra ne mi oldu?

İBB Tuzla RM'den seçilen iki yaramazdan Milo'nun elenmesinin ardından bizim web sitesinin adresi yayınlanınca, beş yıldır bizim için web sitesini hazırlayan Burcu Hanım'dan yayının ertesi günü, öğle saatlerinde bir telefon geldi.

"Bir iyi, bir kötü haberim var" şeklinde.

İyi haber; 177.000 kişinin siteye "tıklaması". Kötü haber, bu bombardımana dayanamayan kapasitenin pes etmesi!

Yarışma gecesinden itibaren telefonlarımız hiç mi hiç susmadı. Türkiye'nin her yerinden ama her yerinden telefon ve e-mail geliyor. İstanbul dışındakilere kendi şehirlerindeki barınaklara gitmelerini öneriyoruz.

Ertesi gün ve sonrasında hatırı sayılır şekilde ziyaretçi akınına uğradık. Herhalde okul ziyaretleri hariç TRM, TRM olalı böyle kalabalık görmedi.

Özellikle çocukların anne-babalarını evlerine bir can dostla dönmeye ikna etmek için verdikleri uğraş görülmeye değer.

Milo ilk gece elendikten sonra talipleri çıktı, sonunda Derya Hanım en uygun aday diye düşünüldü ve şimdi onunla birlikte yeni evinde yaşıyor.

Diğer çocuğumuz Gofret ise Yağmur Atacan'la birlikte yarışmaya devam ediyor. Yağmur Atacan'la Gofret'in karakterleri uyuşuyor aslında. Her ikisi de kendinden emin, zeki ve özgür karakterler.

Biz de heyecanla izliyoruz.

Huzurlarınızda iki yıldır hayatını TRM'ye adayan ve bana rağmen Can Dost'uma "evet" diyen, herhangi bir aksama olmaması için çok koşturan ama hep geri planda kalmayı tercih eden Sevgili Deniz Hanım'a, Med Yapım'a, Show TV'ye ve verdiği mesajlarla kalbimizi bir kez daha fetheden Tamer Dodurka Hocamıza teşekkürler.

TRM Gönüllüsü - İnci Kutay

Tüm Tuzla Rehabilitasyon Merkezi Haberleri