Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Basında Minik Pati

10/06/2008 Hürriyet Gazetesi




10.06.2008 Hürriyet Gazetesi – Güzin Abla’nın Köşesi Haberi görmek için tıklayın.


Yaz aylarında sokağınızdaki hayvanları aç susuz bırakmayın

Sokak hayvanları güneşten korunmak için yazın araçların altlarındaki gölgelikleri kullanırlar. Lütfen aracınızı çalıştırmadan önce altını kontrol etmeyi unutmayın. Son bir hafta içerisinde Kadıköy’de 3 sokak köpeği güneşten etkilenmemek için altında uyudukları arabaların sahiplerinin dikkatsizlikleri sonucu ezildi. Sadece köpekler değil, kediler de yaz aylarında araç altlarındaki gölgede uyurlar. Yaşadığınız apartmanda ya da sitede veya çalıştığınız iş yerinde kapıya bu yönde basit bir duyuru hazırlayarak araç sahiplerini uyarabilir, hayat kurtarabilirsiniz.

Sokak hayvanları sıcak havalarda hatta yağmurda ve karda bile içmek için temiz su ararlar. Unutmayın; su hayat kurtarır. Yaz sıcaklarında özellikle, sokak hayvanları için yemek ve su bulmak her zamankinden çok daha zor. Kimi zaman günlerce aç-susuz kalabiliyorlar. Boş bir yoğurt kabına doldurduğunuz suyu, akşamdan kapınızın, bahçenizin bir kenarına koyup, günlerdir su bulamayan sokak hayvanlarına yardımcı olabilirsiniz. Bu iş sadece 2 dakikanızı alacaktır. Sokağınızın uygun bir köşesine sokak hayvanları için bir kap su koymayı lütfen ihmal etmeyin.

Hacer Kaya: www.minikpati.com

Tüm Basın Haberleri