Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Basında Minik Pati

17/03/2007 Hürriyet Gazetesi



17.03.2007 Hürriyet Gazetesi Pako'nun Sayfası Haberi görmek için tıklayın.

Sahipsiz minik patiler

Minikpati.com, yardıma ihtiyacı olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi amacıyla kurulmuş bir site.

Sokakta yaşayamayacak durumda olan hayvanların ücretsiz ilanları yayınlanıyor. Şimdiden 1500 üyesi var. Kedi ve köpekler bu site sayesinde, kendilerine bir yuva bulma şansını artıracak.

Minikpati.com, 3,5 ay önce Hacer ve Burak Kaya tarafından, yardıma muhtaç evcil hayvanların sahiplendirilmesi için hazırlandı. Bilgisayar eğitimcisi Hacer Kaya, eşi bir gün eve yanında bir kedi ile gelene kadar kedilerin yanına bile yaklaşamaz, korkarmış. Şimdi eşi Burak'ın da yardımıyla kedisiz bir dünya düşünemiyor. Öyle ki, sahipsiz sokak hayvanlarına ulaşmak için sitenin kurulmasına karar veriyor.

Site kısa bir süre önce açılmasına rağmen, 1500 üye sayısına ulaştı ve yuva bulan kedi-köpek sayısı 350'yi aştı. İçeriğinde sağlıktan bakıma, pati dostu öykülerinden sokak hayvanlarının beslenmesi konusuna kadar her türlü konu başlığı yer alıyor. Editörün köşesi ve veterinerimiz bölümünde de hayvan sağlığı ile ilgili bilinmeyenleri öğrenebilir, sorularınızı iletebilirsiniz.

Toplumsal dayanışmaya yönelik kampanyalar ve duyurular da burada yayınlanıyor. Kayıp köpekler, kedi arayan yuvalar, yuva arayan kediler ve duyurular, ücretsiz olarak yayınlanıyor, sürekli güncelleniyor.

Çocuklara yönelik hayvan hikâyelerini, yazar Hasan Öztürk kaleme alıyor. www.minikpati.com ticari amaç gütmeyen bir site. Eğer sponsor ya da reklam veren olursa, bu parayı sahipsiz hayvanlar için harcamak istiyorlar. Site kurucuları ücretsiz kısırlaştırma kampanyası da düzenledi. Bu sayede 1000'e yakın dişi sokak kedisi, anlaşmalı klinikler aracılığıyla kısırlaştırıldı. Şimdiki proje ise barınakların ihtiyaçlarını karşılamak.

Bu aralar ziyaret ederseniz, Sokak Hayvanları Fotoğraf Yarışması'na da katılabilirsiniz. "Sokaklar Hayvanlarla Güzel" konulu fotoğraf yarışmasına üye herkes başvurabilir. Son başvuru tarihi 23 Nisan. Birinciye 200, ikinciye 100, üçüncüye 50 YTL verilecek. Para ödülünün yanı sıra, dereceye giren ilk on kişiye çeşitli hediyeler dağıtılacak. Ödül gecesi Üsküdar barınağında büyük bir şenlikle yapılacak.

Tüm Basın Haberleri