Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Sağlık Köşesi

Mikroçip Kimlik Sistemi


"Mikroçip kimlik sistemi hakkında bilinmesi gerekenler. Neden küçük dostuma mikroçip taktırmalıyım?"

Mikroçip Kimlik Sistemi

Küçük dostunuz ailenizin önemli bir üyesidir. Her yıl birçok evcil hayvan çalınmakta veya kaybolmaktadır. Küçük dostunuzun kaybolmasını ve çalınmasını önlemek için en gelişmiş kimliklendirme sistemi olan mikroçipi düşünmelisiniz.

Neden Evcil Hayvanınızı Mikroçip ile Kimliklendirmelisiniz?



Tasmalara taklan künyeler rahatlıkla düşebilir, kaybolabilir, art niyetli kişiler tarafından çıkarılıp atılabilir. Dövmelerin benzersizliği garanti edilemez ve zamanla okunamaz hale gelebilir. Dövme numaraları birden fazla hayvana verilebilir.
Mikroçip uygulaması evcil hayvanınızın kimlik numarasının benzersizliğini garanti altına alacaktır. Evcil hayvanınız kaybolsa da çalınsa da, er yada geç mikroçip vasıtasıyla size geri dönecektir. Veteriner kliniklerinde mikroçip tarayıcıları hızlı bir şekilde yaygınlaşmaktadır. Diğer tanımlama yöntemleri ile karşılaştırıldığında; defalarca kaybolan künyelere veya dövmeye göre çok daha ucuz ve insancıl bir uygulamadır.



Mikroçip Kimlik Sistemi Nasıl Çalışır?

Mikroçip bir pirinç tanesi büyüklüğünde ve içerisinde dünyada bir örneği daha olmayan bir numara barındıran minik elektronik cihazlardır. Vücuda %100 uyumlu biyo-cam diye adlandırılan bir madde ile kaplanmıştır ve vücuda yerleştirildikten kısa bir süre sonra deri altı bağ dokusu ile kaplanarak hissedilemez bir duruma gelmektedir. Mikroçipler deri altı enjeksiyon yöntemi ile takılır ve taklan mikroçipin numarası merkezi veritabanına evcil hayvan ve sahibinin bilgileri ile kaydedilir. Gittiği herhangi bir veteriner kliniğinde bu numara okunarak hayvana ait tüm bilgilere ulaşılır. Evcil hayvanın kaybolması durumunda, bir veteriner kliniğine götürüldüğünde okuyucusuyla kontrol edilerek sahibi ile buluşturulması sağlanır. Ayrıca son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler sonucunda evcil hayvan sahiplerinin, küçük dostlarına mikroçip taktırması ve bu numara ile belediyelere kayıt yaptırması zorunluluk haline getirilmiştir. Avrupa birliği ülkeleri seyahat sırasında evcil hayvanların mikroçip taşıyıp taşımadığını kontrol etmektedirler.

23/11/2007
Vet. Hekim N.Gürkan Gülanber
Fulya Veteriner Polikliniği
Fulya - Şişli / İSTANBUL

Tel : 0212 266 46 50 - 51

Tüm Sağlık Köşesi Yazıları