Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Basında Minik Pati

24/05/2008 Hürriyet Gazetesi




24.05.2008 Hürriyet Gazetesi Pako'nun Sayfası Haberi görmek için tıklayın.


En güzel sokak hayvanı fotoğrafı aranıyor

Sokak hayvanlarının sıcak yuva bulması için çeşitli kampanyalar yapan Minikpati.com sitesi ikinci kez fotoğraf yarışması düzenliyor. Canon'un desteklediği "Sokaklar Hayvanlarla Güzel" konulu fotoğraf yarışmasına üye herkes başvurabilir. Son başvuru tarihi 15 Temmuz.

Her katılımcı yalnız iki fotoğraf ile yarışmaya katılabilir. Birinciye 1000 YTL, ikinciye 500, üçüncüye 300 YTL verilecek. Mansiyon ödülü ise Canon Pixma iP3500 yazıcı. Fotoğraflar, Canon Eurasia Pazarlama İletişimi Müdürü Beyza Çarkacı, Erdal Kınacı, Hacer Kaya, Kemal Gül, Ömer Serkan Bakır, Süha Derbent ve Ümran Davran'dan oluşan jüri tarafından 22 Temmuz tarihine kadar değerlendirilecek. Ödül töreni 2 Ağustos'ta Üsküdar barınağında büyük bir şenlikle yapılacak.

Neden sokak hayvanları?
Sitenin kurucularından Hacer Kalay şöyle diyor: "Bir fotoğrafın, bazen binlerce sözcüğün yerini tutabildiğini biliyoruz. Sokak hayvanları fotoğraf yarışmasını da bunun için düzenledik. Yarışmanın konusu sadece sokak hayvanları. Yarışmamızın amacı sokakların hayvanlarla daha güzel olduğunu tüm insanlara göstermek ve sokakları hayvanlardan temizleme girişimine karşı çıkmak. Yarışmaya katılan üyelerimizden, sokakların hayvanlarla daha güzel olduğunu vurgulayan fotoğraflar bekliyoruz." diyor.

Sitede neler var?
Minikpati.com, yardıma ihtiyacı olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi amacıyla kurulmuş bir site. Sokakta yaşayamayacak durumda olan hayvanların ücretsiz ilanları yayınlanıyor. Kedi ve köpekler bir yuva bulma şansı bu site sayesinde artıyor. İçeriğinde sağlıktan bakıma, pati dostu öykülerinden sokak hayvanlarının beslenmesine kadar her türlü konu başlığı yer alıyor. Editörün köşesi ve veterinerimiz bölümünde de hayvan sağlığı ile ilgili yazılar var. Kayıp köpekler, kedi arayan yuvalar, yuva arayan kediler ve duyurular, ücretsiz olarak yayınlanıyor, sürekli güncelleniyor.

Tüm Basın Haberleri